Humaljärven Helmi

Tuulikaappi, eteisaula, wc, keittiö, ruokailutila, olohuone, kaksi makuuhuonetta + iso 27 m² työ/makuuhuone, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi makuuhuoneeksi, sauna, saunan pukuhuone, kodinhoitohuone, kaksi vaatehuonetta, kylpyhuone, tekninen tila, sisävarasto, lämmin ulkovarasto, kolmen auton autokatos, pihapiirissä savusauna.

Taloa ympäröi kolmelta sivulta 160 m² laatoitettu kiviterassi, josta osa on katettu. Terassiin on upotettu 4 x 10 m uima-allas, jota lämmitetään katolla sijaitsevilla aurinkopaneeleilla. Uima-allas ja talon isoilla ikkunoilla varustettu julkisivu suuntautuvat lounaaseen. Näkymät ovat peltoa ja metsää.

 • Valkoiset kiiltävät keittiökaapit ja -laatikot.
 • Tasot ja baaritiski Khaya-massiivipuuta.
 • Induktio & keraaminen liesitaso.
 • Uuni ja liesituuletin ruostumatonta terästä.
 • Valkoinen Festivo kylmiöpakastin.
 • Astianpesukone nostettu ergonomiselle tasolle.

Spa-henkinen valoisa saunaosasto, jossa on ikkunoita kolmeen suuntaan. Pesuhuoneessa on lattiaan upotettu kylmäallas, jota jäähdytetään yösähköllä. Toisen makuuhuoneen yhteydessä on kylpyammeella varustettu kylpyhuone, jonne on käynti myös saunan/kodinhoitohuoneen puolelta. Eteisaulassa on erillinen vieras-WC.

Valkoöljyttyä tammiparkettia ja tummaa laattaa.

Kaksi vaatehuonetta, kaksi lämmintä varastoa, makuuhuoneissa runsaasti komerotilaa.

Parkettilattioissa varaava yösähkölämmitys, jonka päällä täydentävä kattolämmitys. Kivilattioissa jatkuva sähkölämmitys. Olohuoneen ja keittiön tilanjakajana toimii varaava takka, jossa on leivinuuni. Ilmalämpöpumppu. Talon energialuokka on D(2013).

Pyörivällä lämmönvaihtimella varustettu tehokas ilmanvaihtokone, joka ottaa talteen jopa 80 % poistoilman lämmöstä.

Oma 100 m syvä porakaivo. Talossa on 500 l lämminvesivaraaja, savusaunassa oma 300 l lämminvesivaraajansa.

Jätevesien käsittely hoidetaan modernilla kaksivesijärjestelmällä: WC-vesille on 6 m³ umpisäiliö. Pesu- ja talousvedet johdetaan saostuskaivojen kautta maasuodattimeen.

Neljällä imurasialla ja kahdella roskaluukulla varustettu tehokas keskuspölynimuri.

Valaistus pääosin kattoon upotetuilla himmennettävillä halogeenivalaisimilla. Valaistussuunnittelu Zeeta Oy.

Älykäs kodinohjausjärjestelmä ohjaa mm. talon valaistusta, lukituksia, lämmitystä, ilmastointia, tiettyjä pistorasioita sekä palo-, murto- ja vesivuotohälytyksiä. Avaimeton lukitus.

Talon eri huoneissa yhteensä 24 kiinteää ethernet-liittymää.

Olohuoneessa sekä isossa työ/makuuhuoneessa seiniin ja kattoon upotetut surround-kaiuttimet. Isossa työ/makuuhuoneessa katonrajaan asennettu videoprojektori ja 2,4 m leveä sähköisesti rullautuva valkokangas.

Saunassa, saunan pukuhuoneessa, kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneessa ja katetulla terassilla kattoon upotetut kaiuttimet.

Betoniantura, harkkoperustus, paikalla rakennettu puurunko, tiiliverhous, konesaumattu peltikatto.

Harkkorakenteinen, maanalainen ja palamaton savusauna, jossa oma kuumavesivaraaja ja lattialämmitys.

Kolmen auton autokatos, yksi paikoista sopii asuntoautolle tai -vaunulle. Sähköauton latausmahdollisuus 1x16A virralla. (Sähkökeskuksessa 3 x 16A ulosotto).

 • Sähkön myynti ja siirto veroineen yhteensä n. 400 €/ kk
 • Umpisäiliön tyhjennys  4 – 5 kertaa vuodessa n. 100 €/ kerta
 • Jäteastian tyhjennys joka toinen viikko n. 20 €/ kk
 • (Katso myös taloyhtiön maksut kohdasta taloyhtiö)

Lisätiedot

Asunto-osakeyhtiö Humaljärven Helmi on rekisteröity 31.5.1989. Yhtiöön kuuluu Kirkkonummen kunnassa sijaitseva tila Pärlan ja neljä omakotitaloa. Tilan pinta-ala on 4 hehtaaria ja se sijaitsee Humaljärven rannalla. Kolme taloista on rakennettu yhtiön perustamisvaiheessa. Nyt myynnissä oleva talo D valmistui vuonna 2005. Talon hallinta-alue on noin 8000 neliömetriä.

Muista poiketen talo D:llä ei ole omaa rantaviivaa, mutta osakkaalla on oikeus omaan venepaikkaan ja laituriin sekä yhtiön kalavesiin Kirkkonummen toiseksi suurimmassa järvessä Humaljärvessä. Osakkaalla on myös oikeus yhtiön yhteiseen tenniskenttään. Varsinaista yhtiövastiketta ei ole, vaan yhtiön kulut jaetaan tasan tai jyvitettynä osakkaiden kesken. Talo D:n maksut taloyhtiölle koostuvat pääosin seuraavista:

 • Kiinteistövakuutus 580 €/ vuosi
 • Kiinteistövero 600 €/ vuosi
 • Tievalaistus 35 €/ vuosi
 • Aurausmaksu 0 – 200 €/ vuosi

Asunto-osakeyhtiömuodon takia kaupan yhteydessä maksettava varainsiirtovero on ainoastaan 2 %, kun se kiinteistöllä on 4 %. Osakekauppa on myös kiinteistökauppaa yksinkertaisempi toimenpide.

Kirkkonummi on luonnonläheinen, aktiivinen ja monipuolinen kunta Suomen etelärannikolla. Kunta sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella 20 km Helsingistä länteen. Naapurikunta idässä on Espoo, lännessä Siuntio. Etelässä kunta rajoittuu Suomenlahteen ja pohjoisessa Vihtiin.

Kirkkonummen asukasluku on noin 40.000 ja se kasvaa koko ajan. Yhteys Helsingistä Kirkkonummelle on kokonaisuudessaan moottoritietä ja matka taittuu puolessa tunnissa. Kehä III päättyy lännessä Kirkkonummelle. Helsinki-Vantaan lentokentälle on matkaa n. 40 km. Rantarata Helsingistä Turkuun kulkee Kirkkonummen kautta ja junamatka Helsinkiin kestää puoli tuntia. Kirkkonummi kuuluu HSL:n tariffialueeseen.

Kirkkonummen kunnan palvelut ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset. Kunnassa on neljä golfkenttää ja useita ulkoilualueita, ratsastustalleja sekä liikunta- ja uimapaikkoja. Peuramaalla on laskettelurinne. Veneilijöille löytyy Porkkalasta vierasvenesatama palveluineen.

Täällä asut luonnon ja puhtaan ilman keskellä terveellisessä ympäristössä